Trompetten, bugels, orgel en piano: Con Brio

-- HELAAS AFGELAST --

Op zaterdag 15 oktober 2022 om 20.00 uur staat de trompet centraal bij het concert dat het kwartet Con Brio dan zal geven. Al diverse jaren speelden de trompettisten Pascal van de Velde en Matthijs Valkenwoud op concerten samen met Marien Stouten en Jan Peter Teeuw, waarbij Marien vaak dirigeerde en Jan Peter orgel speelde. Na enkele geslaagde zangavonden en opnamen is besloten een CD te maken waarop, naast Pascal en Matthijs op trompet en bugel, Marien nu te horen is als organist en Jan Peter de vleugel bespeelt. De CD krijgt, in lijn met de gekozen muziek, de titel 'Con brio' mee: 'met geestdrift'. Sindsdien draagt het kwartet ook deze titel. Op het repertoire van Con Brio staan naast (licht)klassieke werken ook filmmuziek, arrangementen van populaire thema's, gospels en bewerkingen van geestelijke muziek. De virtuositeit van de beide blazers wordt op uiterst plezierige wijze in een warm bad gelegd door de beide toetsenisten. De combinatie met het historische Hess-orgel en een moderne, digitale piano is alleen al de moeite van het beluisteren waard. Een kleine uitleg: de vleugel die in de Oudshoornse Kerk staat is, net als de meeste andere piano’s, gestemd met als uitgangspunt een A op 440 hertz. Van het Hess-orgel is op raadselachtige wijze de stemming een stuk hoger. Of dat bewust is gekozen of door onvolkomenheden in de bouw of latere restauraties is ontstaan, is helaas niet te achterhalen. Maar voor een concert waarin piano en orgel samen zullen klinken moest dus een oplossing worden bedacht. Het eenmalig hoger stemmen van de vleugel is geen optie, daar wordt-ie niet bepaald beter van. Het orgel krijgen we niet lager, want zouden we aan alle pijpen een stukje moeten toevoegen. Gelukkig biedt de digitale techniek hier uitkomst: een digitale piano kan precies worden afgestemd op de stemming van het Hess-orgel. Dus dat is dan ook de combinatie die op 15 oktober te horen is. Kaarten voor dit concert kosten eur 15,- en dat is inclusief een gezellige aangeklede borrel na afloop van het concert. U kunt de musici dan ontmoeten en uw mede-concertgangers leren kennen. Reserveren is aangeraden en dat kan door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin het aantal plaatsen dat u wenst te reserveren. U ontvangt een email retour met daarin uitgelegd hoe u kunt betalen. Wij zien uit naar een bijzondere avond en hopen u te mogen begroeten!

Evenement-informatie

Startdatum 15-10-2022 20:00