Komende concerten

 • Zondagmiddagconcert: Oosterse mystiek in Franse muziek - fluit en piano - Froukje Wiebenga en Wim Voogd

  Zondagmiddagconcert: Oosterse mystiek in Franse muziek - fluit en piano - Froukje Wiebenga en Wim Voogd

  12-05-2024 15:00 -16:10

  Oudshoornse Kerk - Zondagmiddag 12 mei 2024 - 15.00 uur - zaal open om 14.30 uur - Toegangsprijs eur 15,- inclusief gezellige borrel na afloop. Onder de 18? Dan betaal je slechts eur 7,50. Reserveren is gewenst! Dat kan door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin het aantal bezoekers voor wie u wilt reserveren en de vermelding van het aantal bezoekers onder de 18. 

  Begin 20ste eeuw raakte 'het Oosten' in zwang in de Europese cultuur en onder de Europese kunstenaars. In de muziek werd geëxperimenteerd met pentatonische en andere vreemdsoortige toonsoorten. Ook qua ritmiek werden oosterse accenten toegevoegd. In het programma van deze middag kunt u luisteren naar hoe met name de Franse meesters omgingen met deze nouveautés. Ze beperkten zich overigens niet alleen tot de Oosterse maar verwelkomden ook Grieks mythologische invloeden. We doelen hier op Debussy, Roussel, Gaubert, Jolivet en Messiaen. Muziek van deze briljante geesten wordt gespeeld door het duo Froukje Wiebenga (fluit) en Wim Voogd (piano). Froukje kan bogen op een indrukwekkende carriere als orkestlid, solist en ensemble-speler, en werd opgeleid door o.a. Frans Brüggen en William Bennett. Wim is naast pianist ook organist en heeft talloze malen als organist gespeeld tijdens concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, in allerlei combinaties. ZIjn veelzijdigheid staat hem toe in verschillende hoedanigheden te verschijnen: als conservatorium docent, ensemble-speler, piano en orgel-solist maar ook als koordirigent. 

  U wordt van harte uitgenodigd om deze twee topmuzikanten in actie te zien en te horen! 

 • Zondagmiddagconcert - Fernando Riscado Cordas - meestergitarist

  Zondagmiddagconcert - Fernando Riscado Cordas - meestergitarist

  09-06-2024 15:00 -16:10

  Oudshoornse Kerk - zondagmiddag 9 juni 2024 - aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs: eur 15,- inclusief gezellige borrel na afloop. Onder de 18? Dan betaal je slechts eur 7,50. Reserveren is gewenst! Dat kan door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin het aantal bezoekers voor wie u wilt reserveren en de vermelding van de bezoekers onder de 18 jaar. U ontvangt een bevestigingsmail met informatie over hoe u kunt betalen. 

  Fernando Riscado Cordas (Den Haag, 1975) is een toonaangevende hedendaagse gitarist. Hij wordt met name geprezen om zijn virtuositeit, lyriek en historisch besef; dit laatste wordt ondersteund door zijn uitgebreide kennis van het 19e eeuwse gitaarrepertoire. Cordas volgde masterclasses bij een keur aan gerenommeerde gitaristen waaronder David Russel, Hubert Käppel, Carlo Marchione, Sergio Assad, Roland Dyens en David Starobin en studeerde in 2003 cum laude en met twee onderscheidingen af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Fernando Cordas concerteerde als solist en in ensembleverband in verschillende Europese landen en maakte deel uit van het wereldvermaarde ‘Trio de Cologne’, met Laura Young en Zoran Dukic. Cordas werkte samen met verschillende gerespecteerde musici en componisten, zoals Luciano Berio en György Kurtág. Hij concerteerde met orkest onder de baton van dirigenten als Michel Tabachnik, Stefan Asbury, Eduardo Portal, Marcello Bufalini and Reinbert de Leeuw.

  Deze zondagmiddag zal Fernando in de perfecte akoestiek van de Oudshoornse Kerk stukken laten horen van o.a. de Franse componist Alexandre Tansman, waaronder zijn uiterst virtuoze Danza Pomposa. Van de Mexicaan Manuel Maria Ponce hoort u een deel uit diens hommage à Franz Schubert, qui aimait la guitare. Het concert wordt afgesloten met een ineenvlechting van de 5 preludes van Heitor Villa Lobos en de Quatro Valses Venezolanos van Antonio Lauro.

   

Muziek tijdens de kerkdiensten

De wijkgemeente Oudshoornsekerk streeft ernaar de liturgie van de zondagse diensten te verrijken met functionele muzikale bijdragen.

Het orgel wordt bespeeld door Ad Hesseling en er zijn een aantal vaste vervangers. Zodra de corona situatie dat toelaat zal de cantorij weer worden opgestart. Zangers, ook van buiten onze wijkgemeente, kunnen zich alvast aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De repetities zullen weer gaan plaatsvinden op de woensdagavonden van 20.00 uur tot 21.30 uur. De cantorij zal zich richten op het nieuwste liedboek van de PKN, afgewisseld met koorwerken uit de barok tot aan hedendaagse composities.

Bij dit alles nodigt onze Wijkgemeente in de Adventstijd en de Kerstdagen, de Stille Tijd en Pasen vaak instrumentalisten en solozangers uit om de diensten op te luisteren met hun muziek. De samenstelling van de liturgieën van de diensten wordt in samenspraak tussen de predikant en de Liturgiecommissie geregeld.

 

 

Muziek educatie

De Oudshoornse Kerk is uitermate geschikt voor educatieve evenementen. Dat wordt mooi geïllustreerd in het Beethoven project van Cultuurpalet: zie voor meer informatie: https://www.cultuurpalet.nl/index.php/muziek-en-zang/

Schroom niet om met ons contact op te nemen voor dergelijke educatieve evenementen in onze kerk.

De akoestiek

De Oudshoornsekerk beschikt over een goede akoestiek.

Dat is het gevolg van de combinatie van een stenen vloer en een gewelfd houten plafond.

Als de kerkbanken vrijwel leeg zijn, is de nagalm enkele seconden.

Het orgel klinkt dan fantastisch, evenals een a capella zingend koor.

Subcategorieën