Uit het kerkblad

zondag
zo, 31. oktober 2021, 10:00 h

Vieren en doen

Onze diensten zijn live en achteraf te volgen via: www.ohklive.nl

Uit de gemeente

Op 26 september zijn we met onze startzondag begonnen aan een nieuw seizoen.
Zo langzamerhand start alles weer op: de bijeenkomsten van de jeugd, de bijeenkomsten van de ouderen en onze zoektocht naar een nieuwe predikant.

Op zondag 3 oktober ging ds. Lagrouw bij ons voor die ons er in de dienst op wees hoe belangrijk het is om ook fysiek de diensten te bezoeken. Door alle mogelijkheden (door corona ontstaan) van een dienst “horen en zien”, is de verleiding vaak groot om vanuit huis mee te kijken, maar daarmee mis je “het elkaar ontmoeten”. Laten we elkaar in deze periode, zo zonder eigen predikant, niet loslaten.

De diensten kunnen weer “normaal” bezocht worden. En uiteraard bent u allen
Na de kerkdiensten van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Zondag 10 oktober
Op zondag 10 oktober is onze oogstdienst c.q. herfstdienst.

Een dienst waarin u allen van harte welkom bent. U weet het: we brengen geen fruitbakjes meer rond, maar doen ons uiterste best om allen die al zo lang niet meer naar de kerk (kunnen) komen op te halen. We starten eerst met een kopje koffie of thee, uiteraard met wat lekkers erbij. Vervolgens gaat ds. Dick Peters voor in de dienst en na de dienst doen we nog zo’n koffie rondje. De koffie staat vanaf 10.00 uur klaar.

Het “echte” collecteren durven we nog steeds niet aan, daarom vermeld ik u dat de eerste collecte bestemd is voor het college van Kerkrentmeesters en de opbrengst van de tweede collecte is bestemd voor de Diaconie, de opbrengst van de diaconale collecte is bestemd voor ons eigen diaconale project: “Stichting Kolewa”

De bloemen worden deze maand verzorgd door Arian Stijf.

Zondag 17 oktober
Op deze zondag zal ds. M. Opgelder voor gaan in de dienst.
De collecten die in deze dienst gehouden zouden worden zijn bestemd voor het orgelfonds en de 2e collecte is voor de diaconie. Uw gift is meer dan welkom. Bij voorbaat dank!

Omzien naar elkaar

Er zijn ernstig zieke mensen in onze gemeente die niet bij naam genoemd willen worden op deze plaats. Wij denken aan hen en hun naaste familie en wensen hen veel sterkte in deze onzekere tijd.

Bloemen uit de dienst
Op zondag 26 september zijn de bloemen ter bemoediging van de gemeente naar Wim Tuijn gebracht.
Op zondag 3 oktober zijn de bloemen met een hartelijke felicitatie van de gemeente naar de heer Offers gebracht, hij mocht 1 oktober 85 jaar worden.

Uit de agenda:
Op 6 oktober is er een ontmoetingsochtend, de heer Habermehl zal spreken, u ben om 10.00 uur van harte welkom.
Op 11 oktober vergadert de beroepingscommssie.
Op 12 oktober vergadert de Kerkenraad.

Vrijzinnige ontmoetingsdag

ALLEDAAGSE SPIRITUALITEIT
Het kan je zomaar overkomen; terwijl je grasmaait, boodschappen doet of aan het koken bent: een gevoel dat je wordt opgetild uit het alledaagse en dat ervoor zorgt dat alles even op z’n kop staat. Het ene moment is het er, het volgende moment is het alweer verdwenen. Heel plotseling.

Het is alledaags omdat het ons op elk moment van de dag kan overkomen. Zonder aankondiging. We hoeven ons er niet op te concentreren, we hoeven er niet getraind voor te zijn en we hebben ook geen kennis vooraf nodig. Het gebeurt gewoon.
De ontmoetingsdag van de VVP Nederland staat dit keer in het teken van deze spiritualiteit.

Programma:

• Rondetafelgesprek over spiritualiteit
  • Boekpresentatie van ‘Zomaar ineens, verhalen over alledaagse spiritualiteit
  • Zinnenprikkelende muziek
  • Cabaretvoorstelling van Thjum (finalist van het Leids Cabaretfestival –Thjum verbindt op unieke wijze spiritualiteit met humor)

Wanneer:  6 november 2021
Tijd:     10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) tot ± 16.00 uur
Waar:     Geertekerk Utrecht
Kosten:   20 euro (inclusief lunch en het boek ‘Zomaar ineens’)

Meer informatie:    op www.vrijzinnig.nl

Heeft u uw emailadres nog niet doorgegeven voor het ontvangen van de weekbrief? Dat kan bij de scriba:

Bestuur en beleid

Hierbij nogmaals de rekeningnummers van het College van Kerkrentmeesters en van de Diaconie

NL39 ABNA 0892 8486 77 t.n.v. Protestantse Gemeente Oudshoorn.

NL85 RABO 0373 7387 49 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Oudshoorn.

Lach niet, maar schater,
drink wijn in plaats van water.
Doe wat je het liefste doet,
niet wat je denkt dat moet.
Zie het moois in elke dag
en doe af en toe iets wat niet mag.

uit: dichterbij

Met een hartelijke groet