Advent Evensong in de Oudshoornse Kerk met het Roder Jongenskoor op zondag, 2 december 2018

Op zondag 2 december 2018 om 15.00 uur is er een Advent Evensong in de Oudshoornse Kerk. De muzikale invulling van deze dienst is grotendeels in handen van het Roder Jongenskoor. Dit koor bestaat uit jongens en jonge mannen die op professionele wijze door dirigent Rintje te Wies worden geleid in hun streven naar opperste perfectie in koorzang. Engelstalige lezingen en prachtige muziek uit de Engelse koortraditie staan centraal in deze bijzondere kerkdienst.

Een unieke gelegenheid om al vroeg in december de kerstsfeer tegemoet te gaan. En dat alles in de ambiance van de eeuwenoude kerk aan de Rijn met zijn bijzondere akoestiek en het schitterende Hess-orgel, dat bij deze gelegenheid wordt bespeeld door Sander van den Houten.

Uiteraard is de toegang vrij, maar er is een collecte na afloop waarmee we de kosten proberen te beperken.

Uitnodiging Vrijzinnige Studiekring Oudshoornse Kerk

‘Krachtmeting kunstenaars en religie’
Gastspreker: dhr. Feike de Vries

Donderdag, 22 november 2018 van 20:00 - 22:00 uur
Plaats: zaal achter de Oudshoornse Kerk
Oudshoornseweg 90 te Alphen aan den Rijn

Toegang voor niet leden bedraagt: € 5,00

De kunstenaar en religie willen hetzelfde bereiken. Ze willen je uittillen boven de alledaagse werkelijkheid. Daarbij versterkt de kunstenaar met zijn eigen taal de religieuze boodschap, wat heel bezielend kan werken. Maar, de echte kunstenaar zal altijd met de ketting rammelen. Zelfs als die zich onderwerpt aan de beperkingen van de religie. Feike de Vries vertelt over de krachtmeting van middeleeuwse en vroegrenaissance kunstenaars, in het bijzonder Leonardo Da Vinci en Michelangelo, en zal hun beeldschone werk laten zien. En vertelt iets over zijn religieuze werk en de bijzondere insteek. Kunstenaar Feike de Vries uit Woubrugge is ruim 20 jaar actief als professioneel kunstenaar. Typerend voor zijn werk is zijn veelzijdigheid. Dit laatste vertaalt zich niet alleen in een scala aan technieken, maar ook zijn diversiteit, waaronder religieuze werken, waarbij hij altijd de grenzen van zijn kunnen opzoekt. Website: www.feikedevries.nl

Uit het kerkblad

datum          predikant
zondag 11 nov  ds. M.M. Kwant

zondag 18 nov  ds. P. van Dijk

Vieren en doen

Bij de diensten.

Op zondag 11 november hebben we een Opa/Oma dienst waarbij alle Opa’s en Oma’s met hun kleinkinderen van harte welkom zijn (en ook de ouders natuurlijk en alle andere mensen en kinderen) Het is die dag de feestdag van Sint Maarten en dat gaan we met elkaar vieren. Wie was die Sint Maarten eigenlijk en waarom gaan in sommige delen van Nederland op die dag de kinderen met een lampion langs de deuren om snoep op te halen? Ook in de kerk gaan we met een lampion een rondje lopen en een paar speciale St. Maarten-liedjes zingen. We zorgen voor lampionnen, maar de kinderen mogen zelf ook een lampion meebrengen.

Tijdens de dienst is de eerste collecte bestemd voor het College van Kerkrentmeesters en de tweede collecte voor het binnenlands diaconaat van Kerk in Actie, voor het project Perspectief voor (ex)-gedetineerden.

Ook zal er iemand van de wereldwinkel aanwezig zijn en iets vertellen over hun doelstelling en de producten die verkocht worden. Na de dienst is er gelegenheid die producten te bekijken en om eventueel iets bij hen te kopen.

De bloemen worden deze maand verzorgd door de mw. Vroege.

Op zondag 18 november zal ds. Paul van Dijk van de Goede Herderkerk bij ons voorgaan. Zelf zal ik die zondag in die kerk een preekbeurt vervullen.

Tijdens de dienst is de eerste collecte bestemd voor het College van Kerkrentmeesters en de tweede collecte voor het eigen ouderenwerk.

14 nov 10 uur Vergadering Aandacht
15 nov 10 uur Mattheuskring