Uit het kerkblad

zondag 23 sept  ds. A. van Houwelingen

Vieren en doen

Bij de diensten.

Op zondag 16 september is het Startzondag en gaan we in de kerk van start met de activiteiten van het nieuwe seizoen. Het thema is dit jaar: een goed gesprek.
In de dienst nemen we afscheid van Maarten Westerduin als ouderling en van Bernard Lautenslager ook als ouderling, die dit afscheid nog te goed had.
Tijdens de dienst is de eerste collecte bestemd voor het College van Kerkrentmeesters en de tweede collecte voor het eigen Jeugd- en jongerenwerk.
De bloemen worden deze maand verzorgd door Hennie van Marsbergen.

Na de kerkdienst en na de koffie gaan we met het thema “Een goed gesprek” aan de slag door in kleine groepjes met elkaar in gesprek te gaan. U kunt hierbij een wandelingetje maken in de buurt met elkaar, ook kunt u buiten een bankje zoeken of binnen blijven en om een tafeltje of in de kerkbanken met elkaar in gesprek gaan. Alles is mogelijk. Er worden ook enkele vragen aangereikt waarover u dan met elkaar kunt praten.

Om 13.00 uur zal er weer een lepeltjesmaaltijd gehouden worden. Een maaltijd waarbij u van een heleboel gerechten een lepeltje op uw bord schept. Andere jaren was dit een succes, dus daar willen we graag mee doorgaan. Vindt u het leuk iets te maken hiervoor dan kunt u dit nog opgeven aan onze scriba Maartje Hesseling, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U bent van harte welkom om net zo lang te blijven als u wilt.
De kinderen gaan na de dienst naar het stoomtreinmuseum in Valkenburg.

Op zondag 23 september zal ds. A. van Houwelingen bij ons voorgaan.
Tijdens de dienst is de eerste collecte bestemd voor het College van Kerkrentmeesters en de tweede collecte voor de Diaconie en wel voor het Noodfonds van de gezamenlijke Diaconieën.

16 sept 10 uur Startzondag

19 sept

17-19 uur Hof van Eten
20 sept  10:00 uur Mattheuskring
20 sept 20-22 uur Avond over rouw
23 sept 14.30 uur Concert Cornelis de Vlaming met de Fancy Fiddlers
25 sept  20:00 uur Kerkenraadsvergadering
26 sept 14-16 uur Gesprekskring bij Loes Makkink, Korenbloemweg 25
27 sept 20-22 uur Vrijzinnige studiekring
30 sept 10:00 uur Preek van de Leek met Stevo Akkerman

Het verlangen van een gelovige ongelovige

Geschreven door E.K.

“Het verlangen van een gelovige ongelovige” is de titel die Stevo Akkerman aan zijn Preek van de Leek  geeft op zondag 30 september 2018 in de Oudshoornse kerk te Alphen aan den Rijn.

Wie is Stevo Akkerman?

Stevo Akkerman(1963), columnist, journalist en schrijver,  is sinds 2010 journalist en columnist bij Trouw. In oktober 2017 ontving hij de J.L. Heldringprijs voor de beste Columnist. De jury prees hem om zijn ‘afgewogen analyses van wat politici, partijen en gewone mensen beweegt’. Hij laat drie dagen per week op pagina 2 van dagblad Trouw zijn licht op de actualiteit schijnen. Hij is ook redacteur religie & filosofie van dagblad Trouw.