Uit het kerkblad

Zondag 20 jan  ds. M.M. Kwant  Ontmoetingszondag

Zondag 27 jan  ds. P. van Dijk

Bij de diensten.

Op zondag 20 januari is het een Ontmoetingszondag en is er KiA voor de kinderen. Het thema is: je toevertrouwen aan het leven. We lezen het verhaal van de bruiloft in Kana, waar bleek dat het (was)water wijn was geworden. De dienaren scheppen water en dit blijkt in wijn veranderd te zijn. Van ons leven denken we ook vaak dat het maar water is, maar het kan tot wijn worden.

Tijdens de dienst is de eerste collecte bestemd voor de Energielasten en de tweede collecte voor het College van Kerkrentmeesters. De bloemen worden deze maand verzorgd door mw. van der Kooij.

Wim en Margriet Tuijn zullen na de dienst voor een traktatie zorgen bij de koffie vanwege hun 50-jarige trouwdag.

Op zondag 27 januari gaat ds. Paul van Dijk voor in de dienst. Zelf zal ik die zondag in de Goede Herderkerk voorgaan.

Tijdens de dienst is de eerste collecte bestemd voor het Orgelfonds en de tweede collecte voor de Diaconie.

20 uur

19.15 – 20

Kerkdienst in de Oudshoornse Kerk in het kader van de week van het gebed

10 uur

Mattheuskring

Concert Cornelis de Vlaming

10 - 12 uur

Vergadering Aandacht, aansluitend lunch

14 – 16 uur

Gesprekskring bij Chris Smits, Evenaar 26

20 – 22 uur

Vrijzinnige Studiekring

Uitnodiging Vrijzinnige Studiekring Oudshoornse Kerk

‘Vrouwen in de Bijbel’
Gastspreker: drs. Katrijne Bezemer

Donderdag, 31 januari 2019 van 20:00 - 22:00 uur
Plaats: zaal achter de Oudshoornse Kerk
Oudshoornseweg 90 te Alphen aan den Rijn

Toegang voor niet leden bedraagt: € 5,00

De Bijbel concentreert zich veelal op de belevenissen en visies van mannen. Zij staan centraal.  Bovendien wordt God als een mannelijke persoon omschreven. Toch zijn er meer vrouwen dan gedacht in de bijbelse verhalen te vinden. In de lezing worden diverse bijbelse vrouwen voor het voetlicht gebracht. Een vraag is daarbij wel of wij vrouwen om dezelfde redenen zouden waarderen, als de schrijvers van vroeger. Daarbij is er ook aandacht voor minder bekende vrouwen zoals Chulda, Gomer, Ketura en anderen. Wie weet nog wie dat zijn? Drs. Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij Vrijzinnigen Nederland in De Hoeksteen in Voorburg-Sassenheim en in De Kapel in Bloemendaal. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.