mei   2022

Gemeente zijn...

Ontmoetingsochtend

Ontmoetingsochtenden

Iedere eerste woensdag van de maand wordt er een ontmoetingsochtend gehouden waarbij dikwijls een spreker aanwezig is met een meer of minder luchtig onderwerp. Deze ochtend staat open voor alle gemeenteleden en voor iedereen die geïnteresseerd is in wat onze wijkgemeente te bieden heeft. Op onze website staat vermeld hoe laat er wordt begonnen, waarover wordt gesproken en door wie. Suggesties voor onderwerpen kunnen bij de predikant worden aangereikt.

Mattheuskring

De bijeenkomsten worden geleid door de heer B. Lautenslager.

Aanvang 10.00 uur – locatie kan wisselend zijn.

De data voor deze bijeenkomsten worden vermeld in het kerkblad en hiernaast of hieronder

Vrijzinnige Studiekring Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn

De lezingen zijn openbaar en vinden plaats in de Oudshoornse Kerk, Oudshoornseweg 90 te Alphen aan den Rijn. De ingang is aan de Delftzichtweg 1 (in de achterzaal).

Zij worden in principe gehouden op de derde donderdag van de maand, van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur, en ze zijn openbaar.

De leden betalen voor het seizoen 2021-2022 een contributie van € 20,- per persoon; dat is voor 6 lezingen, een kerstviering en een jaarvergadering. Voor incidentele belangstellenden is de toegangsprijs € 5,- per lezing.

Meer over de Vrijzinnige Studiekring:

Hof van Eten

Iedere derde woensdag van de maand kan men tegen een kleine vergoeding deelnemen. Deze bijeenkomsten met de naam ‘Hof van Eten’ vinden plaats in de zaal van de kerk en zijn bedoeld om elkaar te ontmoeten, lief en leed te delen en het gemeente zijn gestalte te geven.

De werkgroep ontvangt u graag voor een hapje en een drankje.

Nieuw concept: het begint om 12:00 uur en eindigt om 14:30 uur.

De kosten bedragen € 5,00. Er is altijd veel belangstelling voor dit evenement, geeft u zich vooral van tevoren op bij Loes Marcin, telefoon 06 207 461 22

Tiener bijeenkomsten

De Tienerdiensten zijn bijeenkomsten op zondagochtend tijdens de kerkdienst, in de consistorie, voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar oud.

Deze bijeenkomsten duren ongeveer een uur (net zo lang als de kerkdienst)

Ze worden gehouden op iedere 2e zondag van de maand, zie agenda.

Een monument vraagt aandacht en onderhoud

Nieuwe loodaansluitingen werden nog op 20 december 2017 aangebracht, waarmee een lekkage iwerd verholpen!
Tevens kwam er een nieuwe gootafvoer en de dakdoorvoer van de ventilatie kreeg een nieuwe kap.

Presentatie verbouwing achterzaal - deel 1

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.