Dromen van Geluk: zang en piano door Jasperina Verheij en Willem van den Dool

Dromen van Geluk: zang en piano door Jasperina Verheij en Willem van den Dool

 

Zondagmiddag 15 oktober 2023 - aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.  Toegang kost eur 15,- inclusief hapje/drankje na afloop.

Het getalenteerde duo Jasperina Verheij en Willem van den Dool komt met hun programma ‘Dromen van Geluk’ de luisteraars in de Oudshoornse Kerk inspireren. De prachtige mezzo sopraanstem van Jasperina wordt door Willem op de vleugel begeleid in liederen van onder andere Johannes Brahms, Herbert Howells, Kurt Weill en Jake Heggie. Willem speelt ook enkele solostukken voor piano.

Het karakter van het programma laat zich het beste omschrijven als ‘muziek dichtbij’. De liederen hebben een hoge mate van intensiteit die het publiek meetrekken in de beleving van de inhoud. Bijvoorbeeld het lied Youkali van Kurt Weill: franstalig en een heuse , meeslepende tango, en dat van de hand van een Duitse componist! Of het hoogromantische lied van Johannes Brahms met de titel “O wüsst ich doch den Weg zurück” dat gaat over heimwee naar de kindertijd en een onaards perfect paradijs. Dit zijn twee voorbeelden van muziek die je niet iedere dag tegenkomt, maar die je gaat bijblijven na deze bijzondere middag. De thematiek van het programma behandelt dromen van geluk, vredige oorden, zorgeloze tijden en de Liefde.

Reserveren is gewenst vanwege de planning van de catering. U kunt dat doen door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarna u een email terugontvangt met de opties om te betalen.

Willem van den Dool (1999) begon met pianoles toen hij 6 jaar oud was, en ging vervolgens naar de Kathedrale Koorschool Utrecht, waar het samen musiceren dagelijkse kost was. Nu is hij een veelzijdig pianist – naast solo speelt hij met veel enthousiasme kamermuziek en lied. Hij speelt repertoire uit alle stijlen en tijden, en combineert dit graag tot bijzondere en interessante programma’s.

Willem heeft een grote liefde voor het lied. Als liedduo kregen Willem en Jasperina op het Amsterdamse Grachtenfestival Conservatorium Concours een eervolle vermelding om hun uitzonderlijke duo-kwaliteiten en poëtische inzet. Samen namen ze recent ook deel aan de masterclasses op het Internationaal Liedfestival Zeist, waar ze les kregen van onder andere Elly Ameling, Robert Holl en Malcolm Martineau. Verder zullen ze komend jaar meedoen aan de Udo Reinemann masterclasses in Brussel, waar ze gecoacht worden door onder andere Christianne Stotijn, Hartmut Höll en Sir Thomas Allen.

Willem studeert momenteel klassiek piano bij Ellen Corver aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en krijgt daarnaast fortepianoles van Petra Somlai en Bart van Oort. Hij volgde, in solo- en kamermuziekverband, masterclasses bij onder meer Severin von Eckardstein, Frank Braley, Alexei Lubimov, Marc Danel en leden van het Cuarteto Casals.

Jasperina Verheij (1999), mezzosopraan, is een veelzijdig en expressief musicus. Met een combinatie van vele interesses en studies in muziek (zang en blokfluit) én wetenschap zoekt ze naar de grensvlakken van verschillende disciplines en haalt ze haar inspiratie overal vandaan. Ze werkt dan ook graag samen met bijvoorbeeld theatermakers, wetenschappers, componisten en dansers.

Ze won meerdere prijzen op het Prinses Christina Concours en zong en speelde op o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Opera Forward Festival, Gaudeamus Muziekweek, festival November Music en het Festival Oude Muziek (fringe).  Daarnaast soleerde ze met verschillende orkesten waaronder het Residentie Orkest en Holland Baroque.

Ze studeert bij Noa Frenkel aan het Koninklijk Conservatorium, waar ze haar bachelor zang afrondde met onderscheiding, en ook haar bachelor blokfluit bij Daniël Brüggen heeft behaald. Bovendien heeft zij haar bachelor Life Science & Technology behaald aan de universiteiten van Leiden en Delft.

Het concert wordt, zoals u dat van ons gewend bent afgesloten met een gezellige aangeklede borrel waarbij publiek en musici elkaar kunnen ontmoeten.

Evenement-informatie

Startdatum 15-10-2023 15:00
Einddatum 15-10-2023 16:00
Prijs per persoon Toegangsprijs eur 15,- inclusief drankje/hapje na afloop
Locatie Oudshoornse Kerk

Locatiekaart