Oudshoornse Concerten

Zondagmiddagconcert - Fernando Riscado Cordas - meestergitarist

Oudshoornse Kerk - zondagmiddag 9 juni 2024 - aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs: eur 15,- inclusief gezellige borrel na afloop. Onder de 18? Dan betaal je slechts eur 7,50. Reserveren is gewenst! Dat kan door het sturen van een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin het aantal bezoekers voor wie u wilt reserveren en de vermelding van de bezoekers onder de 18 jaar. U ontvangt een bevestigingsmail met informatie over hoe u kunt betalen. 

Fernando Riscado Cordas (Den Haag, 1975) is een toonaangevende hedendaagse gitarist. Hij wordt met name geprezen om zijn virtuositeit, lyriek en historisch besef; dit laatste wordt ondersteund door zijn uitgebreide kennis van het 19e eeuwse gitaarrepertoire. Cordas volgde masterclasses bij een keur aan gerenommeerde gitaristen waaronder David Russel, Hubert Käppel, Carlo Marchione, Sergio Assad, Roland Dyens en David Starobin en studeerde in 2003 cum laude en met twee onderscheidingen af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Fernando Cordas concerteerde als solist en in ensembleverband in verschillende Europese landen en maakte deel uit van het wereldvermaarde ‘Trio de Cologne’, met Laura Young en Zoran Dukic. Cordas werkte samen met verschillende gerespecteerde musici en componisten, zoals Luciano Berio en György Kurtág. Hij concerteerde met orkest onder de baton van dirigenten als Michel Tabachnik, Stefan Asbury, Eduardo Portal, Marcello Bufalini and Reinbert de Leeuw.

Deze zondagmiddag zal Fernando in de perfecte akoestiek van de Oudshoornse Kerk stukken laten horen van o.a. de Franse componist Alexandre Tansman, waaronder zijn uiterst virtuoze Danza Pomposa. Van de Mexicaan Manuel Maria Ponce hoort u een deel uit diens hommage à Franz Schubert, qui aimait la guitare. Het concert wordt afgesloten met een ineenvlechting van de 5 preludes van Heitor Villa Lobos en de Quatro Valses Venezolanos van Antonio Lauro.

 

Startdatum 09-06-2024 15:00
Einddatum 09-06-2024 16:10